Μαγικός πλανήτης

Σήμερα το πρωί, τα δύο τμήματα της Τετάρτης τάξης, μαζί με τους δασκάλους τους, κ. Βάσω Παπαχαραλάμπους, κ. Γιώργο Τουρλακίδη και κ. Μαρία Μακρή, παρακολούθησαν την προβολή μίας συναρπαστικής ιστορίας που συνδυάζει την γνώση με πλούσια και εντυπωσιακά γραφικά εφέ που γίνονται ακόμη πιο εντυπωσιακά, αφού προβάλλονται στον Θόλο του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου.

«Ο Μαγικός Πλανήτης», μια ψηφιακή παράσταση Πλανηταρίου, σχεδιασμένη για ηλικίες από 5-12 ετών, που γοητεύει μικρούς και μεγάλους, επιτρέπει στα παιδιά να εμπεδώσουν τις εμπειρικές γνώσεις που έχουν ήδη, αλλά και να τις εμπλουτίσουν επιστημονικά με συναρπαστικά ψυχαγωγικό τρόπο.

Τα εκπληκτικά γραφικά του έχουν δημιουργηθεί από καταξιωμένους καλλιτέχνες που εργάσθηκαν σε πολύ πετυχημένες παραστάσεις του εξωτερικού, όπως το “Dream to Fly”, το “Hello Earth” και το “Explore”.

Η ιστορία :

Στις διακοπές της, στο σπίτι του παππού της, η μικρή Μία ανακαλύπτει κατά λάθος ένα μυστηριώδες κομμάτι αστρονομικού οργάνου. Ο εκκεντρικός της θείος Έντμουντ όμως ξεγελά το κορίτσι, ώστε να χρησιμοποιήσει τις μυστικές δυνάμεις του οργάνου για…  να αλλάξει τις εποχές του χρόνου. Η Μία κατάφερε να αποτρέψει τον θείο της από το να προκαλέσει μία τόσο μεγάλη φυσική καταστροφή, μαθαίνοντας πολλά για τη γη, το περιβάλλον και τις εποχές.

Μια ιστορία με εκπαιδευτική δομή και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, που βοήθησε τους/τις μικρούς/ές μας μαθητές/ριες να αποκτήσουν περισσότερες γνώσεις, σχεδόν χωρίς να το καταλάβουν!

Στην ελληνική μεταγλώττιση, παραγωγής Ιδρύματος Ευγενίδου, την μικρή Μία υποδύεται η ηθοποιός Λυδία Τζανουδάκη, τον παππού της ο Βασίλης Μηλιός, τον εκκεντρικό Θείο Έντμουντ ο Χάρης Γρηγορόπουλος και την θεία Λουίζ η Βίβιαν Κοντομάρη. Τον γενικό συντονισμό, επιμέλεια μεταγλώττισης και την σκηνοθεσία ανέλαβε η Μαρία Ζερβού.