Νέα - Ανακοινώσεις

Μαθαίνετε τα νέα μας, για να είστε πάντα ενημερωμένοι!

Ανακοινώσεις

Ανακοινώνεται ότι οι εγγραφές των μαθητών/τριών που θα φοιτήσουν στην Πρώτη Τάξη του Δημοτικού σχολείου, κατά το σχολικό έτος 2024-2025, αρχίζουν την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024 και λήγουν την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024.

Για λεπτομέρειες σχετικά με τα δικαιολογητικά, ενημερωθείτε από τον παρακάτω πίνακα:

Ο Διευθυντής και οι Εκπαιδευτικοί του 8ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας «Ζωρζ Σαρή» ευχόμαστε βαθιά μέσα από την καρδιά μας, σε όλους τους μαθητές μας και τις οικογένειές τους, Καλά Χριστούγεννα κι ευτυχισμένη η καινούρια χρονιά, με υγεία, χαρά και δημιουργία!!!Ο άνθρωπος εξελίσσεται και μαζί μ’ αυτόν και η τεχνολογία. Στις μέρες μας το διαδίκτυο παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή μας και σε πολλά επίπεδα. Το χρησιμοποιούμε καταλυτικά στην εργασία μας, στην προσωπική μας ζωή, την ενημέρωση, την ιατρική, την διεκπεραίωση συναλλαγών με το κράτος κλπ. Οι κίνδυνοι όμως από τη χρήση του διαδικτύου είναι υπαρκτοί και σημαντικοί, αν δεν το χρησιμοποιούμε με σύνεση και δεν οριοθετούμε την χρήση του. Ιδιαίτερα επικίνδυνο καθίσταται το διαδίκτυο για τα παιδιά, όταν η χρήση του γίνεται χωρίς επιτήρηση από ενήλικες.
Το 8ο Δ.Σ. Νίκαιας «ΖΩΡΖ ΣΑΡΗ» με την πολύτιμη αρωγή του οργανισμού «ΓΗΠΕΔΟ ΖΩΗΣ» έχει την χαρά και την τιμή να οργανώσει μια ημερίδα  για το θέμα αυτό. Σας καλούμε την ΚΥΡΙΑΚΗ  26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023 στις 10:00 να παρευρεθείτε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας «ΑΝΑΤΟΛΗ», προκειμένου να παρακολουθήσετε την εισήγηση με τίτλο:    
«Το διαδίκτυο, τα παιδιά, η ασφαλής πλοήγησή τους και ο ρόλος των γονέων»
Εισηγητής της συνάντησης θα είναι ο κος Πετρούνιας Δημήτριος, κλινικός ψυχολόγος

Η Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023 ήταν αφιερωμένη στο Έπος του 1940. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την παράδοση της Σημαίας στον σημαιοφόρο και στους παραστάτες. Η επιλογή σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου, για τη σχολική χρονιά 2023- 2024, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας, σύμφωνα με την τελευταία εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας.

Ορίστηκαν ως εξής:

Τμήμα ΣΤ΄1 (για το χρονικό διάστημα μέχρι 31 Ιανουαρίου 2024) :

Σημαιοφόρος:  Τεντολούρης Παναγιώτης

Παραστάτες: Ντίσκος Εμμανουήλ, Σεϊτανίδου Μαρία, Τουμπουλίδη Σοφία, Κασούλα Γεωργία, Μόρφα Αθανασία

Υπεύθυνη Κατάθεσης Στεφάνου: Παπαδοπούλου Παρασκευή

Ταμπελοφόρος: Αντωνοπούλου Κωνσταντίνα

Αναπληρωματική Παραστάτρια: Νάκη Αναστασία – Κωνσταντίνα – Μιχαέλα

Τμήμα ΣΤ΄2 (για το χρονικό διάστημα από 1 Φεβρουαρίου μέχρι και τη λήξη του σχολικού έτους) :

Σημαιοφόρος:  Ρούμπαλας Κωνσταντίνος

Παραστάτες: Τζωρτζακάκης Μάριος – Νικόλαος, Σακκά Αθανασία, Ρατζούδη Αικατερίνη, Πασχαλίδου Λυδία, Κολίτσα Σοφία

Υπεύθυνος Κατάθεσης Στεφάνου: Λαγούδης Βασίλειος – Αλέξιος

Ταμπελοφόρος: Παπά Ντιονέλα

Αναπληρωματικοί Παραστάτες: Στεργιάδη Αντωνία, Κοντίνος Άγγελος

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές μας!!!

Εδώ και μερικές ημέρες, ξεκίνησε να υλοποιείται καθημερινά το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα», για τους μαθητές που έχουν δηλώσει συμμετοχή ενυπόγραφη από τους γονείς- κηδεμόνες στην αρχή της νέας σχολικής χρονιάς.

Υπενθυμίζουμε πως:

  • Οι μαθητές που φοιτούν στο Ολοήμερο θα σιτίζονται στο Σχολείο και θα πρέπει να έχουν μαζί τους μια πετσέτα, υγρομάντιλα και τα επαναχρησιμοποιούμενα μαχαιροπίρουνα που τους έχουν δοθεί.
  • Όλοι οι υπόλοιποι μαθητές θα πρέπει να έχουν καθημερινά μια τσάντα μαζί τους, για να παραλαμβάνουν το φαγητό τους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Το πρόγραμμα διατροφής των Σχολικών Γευμάτων για το σχολικό έτος 2023 – 2024 είναι το εξής :

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
Σας ενημερώνουμε ότι ο Αγιασμός, για την έναρξη του σχολικού έτους 2023-2024, θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, στις 9.00 π.μ., στο προαύλιο του σχολείου.

Καλή σχολική χρονιά για όλους, με υγεία και δύναμη!

100 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΡΖ ΣΑΡΗ

Αναμφισβήτητα, ο πολιτισμός αποτέλεσε και αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της εξέλιξης του ανθρώπινου είδους και τα σχολεία μπορούν να γίνουν πυλώνες του και αρωγοί στη διατήρηση  της πολιτιστικής και κοινωνικής κληρονομιάς μας. Το 2023 συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννηση της Ζωρζ Σαρή, της συγγραφέα που αγαπήσαμε ως παιδιά και θαυμάσαμε τη ζωή και το έργο της ως ενήλικες.

Στο σχολείο μας κάναμε ένα φιλαναγνωστικό ταξίδι στοχεύοντας να ανακαλύψουν οι μαθητές μας το συγγραφικό της ταλέντο, να γνωρίσουν καλύτερα την ίδια, όχι μόνο ως συγγραφέα, αλλά και ως άνθρωπο, να αναζητήσουν τη διακειμενικότητα και τη διαχρονικότητα των έργων της και τελικά να συνθέσουν το πολυδιάστατο παζλ της ζωής και του έργου της.

Ολοκληρώνοντας το μεγάλο αφιέρωμα που έγινε σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς στη σπουδαία λογοτέχνη, σαν ένα μικρό δείγμα συμβολής, στη διατήρηση αλλά κι εξάπλωση του έργου της ξεχωριστής αυτής Ελληνίδας, δώσαμε κι επίσημα την προσωνυμία στο σχολείο μας :

 8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ

    ″Ζωρζ Σαρή″

Αγαπητοί γονείς,

Σας ανακοινώνουμε την πραγματοποίηση της 23ης Δράσης του Γηπέδου Ζωής, το Σάββατο 27 Μαΐου 2023 στο 27ο Δημοτικό Νίκαιας. Αφορά τα παιδιά μας των μικρών τάξεων: Α΄, Β΄ και Γ΄ Δημοτικού.

Σας προωθούμε το link με το οποίο θα δηλώσετε τη συμμετοχή των παιδιών σας στην δράση. Παρακαλώ σημειώστε ότι ο σύνδεσμος μάς έχει δοθεί αποκλειστικά έως και την Τετάρτη 17/5/2023, οπότε έχουμε τη δυνατότητα οι δράσεις να γίνουν για τα δικά μας παιδιά.

23η Δράση του Γηπέδου Ζωής

Σήμερα, δεύτερη Κυριακή του Μάη, γιορτάζουν όλες οι μητέρες στη ζωή μας που αγαπούν, φροντίζουν, αγκαλιάζουν, παρηγορούν, ανακουφίζουν τον πόνο, ακούνε, σκουπίζουν δάκρυα, καθοδηγούν, έχουν πίστη, ενθαρρύνουν και μοιράζουν γενναιόδωρα την ικανότητά τους να αγαπούν. Είναι μια ημέρα να μας υπενθυμίζει ότι οι μητέρες αξίζουν αναγνώριση και σεβασμό την κάθε στιγμή. Την Παρασκευή, τα μαθητάκια μας, σε όλες τις τάξεις, έκαναν κατασκευές, ζωγράφισαν κι έγραψαν γλυκά λογάκια!!!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΜΑΝΟΥΛΕΣ!!!

“Πώς κλίνεται το ρήμα Μητέρα;

– Μα … δεν είναι ρήμα ….

– Είσαι σίγουρη;

Αγαπώ, κάνω, προσφέρω, ακούω, αντιμετωπίζω, χαίρομαι, κλαίω, αγκαλιάζω, χαϊδεύω, νοιώθω, φροντίζω, ξενυχτώ, προστατεύω, διδάσκω, συνοδεύω, υπενθυμίζω, δικαιολογώ, υποχωρώ, διαβάζω, καθαρίζω, μαγειρεύω, ταΐζω, ξαγρυπνώ, ουρλιάζω, ψιθυρίζω, τραγουδώ, χαμογελώ, τρέχω, εκπαιδεύω, κατανοώ, συγχωρώ, υφίσταμαι, ανακουφίζω, υποφέρω, μιλώ, υποχωρώ, συμβουλεύω ….

– Έχεις δίκιο. Μητέρα δεν είναι μόνο ένα ρήμα αλλά όλα τα ρήματα της ζωής!!!!!”

Μαρία Σαββοπούλου

Και λίγα λόγια για την ιστορία… Η Γιορτή της Μητέρας είναι μια σημαντική ημέρα, αφού τιμάμε το πιο σημαντικό και σπουδαίο πρόσωπο στη ζωή μας, αυτό που μας έφερε στη ζωή, τη μητέρα μας! Είναι μία Ημέρα αφιερωμένη σε εκείνη, δείχνοντας την με τον πιο γλυκό και απλό τρόπο, την αγάπη μας, το σεβασμό μας και την αναγνώριση για όσα έκανε, κάνει και θα κάνει για εμάς. Αναγνώριση για τις μικρές και τις μεγάλες θυσίες της. Άλλωστε, κάπως έτσι, ξεκίνησε και ο εορτασμός της μάνας!

Σύμφωνα με το National Geographic, η Γιορτή της Μητέρας ξεκίνησε το 1850, ως ημέρα μνήμης και πένθους των γυναικών που είχαν χάσει τα παιδιά τους. Αλλά και για τις μητέρες, που είχαν χάσει τα παιδιά τους στον πόλεμο.

Η Anna Jarvis ήταν η πρώτη γυναίκα, που διοργάνωσε το 1908, την Ημέρα της Μητέρας, στη Βιρτζίνια και στη Φιλαδέλφεια. Μαζί με μία ομάδα εθελοντριών πρωτοστάτησαν για την καλυτέρευση των συνθηκών υγιεινής και την προσπάθεια μείωσης της παιδικής θνησιμότητας. Σκοπός της ήταν, επίσης, η Ημέρα αυτή να καθιερωθεί και σε άλλες Πολιτείες της Αμερικής. Και τα κατάφερε, αφού σύντομα άρχισε να γιορτάζεται σε περισσότερες πόλεις. Έξι χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα, το 1914, ο τότε, Πρόεδρος των ΗΠΑ, Woodrow Wilson καθιέρωσε ως επίσημη ημέρα την δεύτερη Κυριακή του Μάη. Ημερομηνία, που τηρείται μέχρι και σήμερα.

Στα αγγλικά είναι «Mother’s day» και όχι «Mothers’ day», – άλλωστε και στα ελληνικά, είναι η «Γιορτή της Μητέρας». Κι έχει τη σημασία του ο ενικός, αφού όπως επέμενε και τόνιζε η Anna Jarvis: «Δεν είναι μια γιορτή για όλες τις μαμάδες. Είναι για την καλύτερη μαμά που είχες την τιμή να γνωρίσεις στη ζωή σου, τη δική σου μαμά δηλαδή, είτε ως γιος είτε ως κόρη». Mothersblog Team

Φεβρουάριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829