Δραστηριότητες

Μια ευχάριστη αλλά και πολύ συγκινητική βραδιά περάσαμε όλοι μας, την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024, στην αυλή του σχολείου μας. Πλημμυρισμένη από γονείς των παιδιών, και καλούς φίλους του σχολείου μας, η αυλή μας έγινε μια τεράστια σκηνή, όπου τα παιδιά μας μας έκαναν για άλλη μια φορά περήφανους!

Την εκδήλωση άνοιξε ο Διευθυντής μας κ. Σίμος Χατζηαθανασίου, χαιρετίζοντας παιδιά, γονείς και φίλους του σχολείου μας, και κάνοντας μια εισαγωγή για όλα όσα θα ακολουθούσαν.

Έτσι, φέτος οι μαθητές μας, μας χτύπησαν ένα καμπανάκι και μας θύμισαν πως πρέπει να υποδεχόμαστε και να αποδεχόμαστε όλα μας τα συναισθήματα, για να μπορούμε και να τα ελέγχουμε. Μας ταξίδεψαν στον δικό τους πολύχρωμο πλανήτη που όλους τους χωράει σαν μια τεράστια αγκαλιά!

Αυτός ο πλανήτης, δεν είναι κανένας άλλος, παρά ο πλανήτης γη. Ο δικός μας μοναδικός πλανήτης όπου όλα μπορούν να γίνουν πολύχρωμα, όπου όλοι μπορούν να ζήσουν με αγάπη! Όλοι θαυμάσαμε τον πλανήτη μας, αλλά και την είσοδο των περίεργων εξωγήινων που τελικά επέλεξαν να εγκατασταθούν μαζί μας!

Τα παιδιά της Έκτης ήταν οι εξωγήινοι που έφτασαν στη Γη μας και μας παρατηρούσαν! Η Πρώτη τάξη ένιωσε την Έκπληξη, η Δευτέρα τον Φόβο, η Τρίτη την Λύπη, η Τετάρτη τον Θυμό και η Πέμπτη την Χαρά! Τα συναισθήματα πλαισίωσαν τα παιδιά της Χορωδίας με ένα τους τραγούδι, καθώς και τα παιδιά του Διευρυμένου τμήματος του Ολοήμερου, με απαγγελία στίχων στη Νοηματική!

Η εκδήλωσή μας ολοκληρώθηκε με έναν συγκινητικό αποχαιρετισμό των παιδιών της Έκτης τάξης που ανοίγουν τα φτερά τους προς τη δεύτερη βαθμίδα της εκπαίδευσης!

Με την παρουσία τους μας τίμησαν ο Δήμαρχος της Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη κ. Κωνσταντίνος Μαραγκάκης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Μαρία Αραβαντινού, ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Αχιλλέας Μίτιλης, ο Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής κ. Ηλίας Σάμιος, ο Αντιδήμαρχος τεχνικών έργων κ. Λευτέρης Χατζηπαυλίδης, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος κ. Θεόδωρος Γιαννούλης, ο πρόεδρος Ένωσης Γονέων Νίκαιας κ. Κυριάκος Ιωαννίδης, η προϊσταμένη του 8ου νηπιαγωγείου Νίκαιας κ. Μαργαρίτα Βαλεντή, διευθυντές που πέρασαν από το σχολείο μας, ο κ. Μιχάλης Φωτόπουλος και ο κ. Γιάννης Σιούλας, καθώς και πολλοί αγαπημένοι συνάδελφοι προηγούμενων χρόνων.

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου, επισκεφτήκαμε με τα παιδιά μας, όλων των τάξεων, τον εξαιρετικό χώρο Oasis Activity Farm Park στο Κορωπί, για να απολαύσουμε όλοι μαζί την τελευταία μεγάλη εκδρομή με το σχολείο!

Το πρόγραμμα είχε πολλές δραστηριότητες, χορό, και διάφορα διαγωνιστικά παιχνίδια.

Τα παιδιά μπόρεσαν να  απολαύσουν μία ημέρα κοντά στη φύση, γεμάτη διασκέδαση, αθλήματα, αλλά και γνώση.

Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν μια μοναδική εμπειρία μέσα από δημιουργικές και ψυχαγωγικές δράσεις, με βασικούς στόχους τη διεύρυνση των γνώσεων και την ευαισθητοποίηση γύρω από την φύση και τα ζώα. Και βέβαια, το διασκέδασαν με την ψυχή τους!

Την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 τα παιδιά της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης παρακολούθησαν στον χώρο του σχολείου μας τη θεατρική παράσταση  “ΜΠΕΣ ΣΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΜΟΥ“.

Ήταν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα – θεατρική παράσταση μαζί με διάδραση που αγαπήθηκε αμέσως από τα παιδιά για τον απολαυστικό τρόπο που συμμετείχαν. Αυτοσχεδιάζοντας και διασκεδάζοντας με τους υπέροχους ηθοποιούς, μπήκαν στη θέση του άλλου και κατανόησαν με βιωματικό τρόπο τη σημασία της ενσυναίσθησης και της διαφορετικότητας. Μαθαίνοντας έπειτα όλοι μαζί, πρότειναν τρόπους για να αντιμετωπίσουν τον σχολικό εκφοβισμό.

Η χρηματοδότηση της θεατρικής παράστασης – της ομάδας Ονειρόδραμα – έγινε από την αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία, ΑΜΚΕ ΓΕΦΥΡΕΣ ΕΙΡΗΝΗΣ. Ο πρόεδρός της κ. Άνθιμος Σιδέρης μεσολάβησε να πραγματοποιηθεί αυτή η θεατρική παράσταση.

Η παράσταση – εργαστήριο είχε τρεις ενότητες:

Α’ ΕΝΟΤΗΤΑ : Τα παιδιά παρακολούθησαν την πρωτότυπη θεατρική παράσταση ‘’Μπες στα παπούτσια μου’’ μια ιστορία με φανταστικούς χαρακτήρες (από γνωστά παραμύθια) δοσμένες με χιούμορ και φαντασία. όπου μέσα από κωμικές καταστάσεις, τα παιδιά αντιλήφθηκαν τη θέση θύμα – θύτη – παρατηρητή.

Β’ ΕΝΟΤΗΤΑ : Οι ηθοποιοί μαζί με τα παιδιά έφτιαξαν ‘’Τα Δέντρα των συναισθημάτων’’. Με ασκήσεις γνωριμίας και εμπιστοσύνης απέκτησαν περισσότερη ενσυναίσθηση, κατανόηση και σεβασμό.

Γ’ ΕΝΟΤΗΤΑ : Τα παιδιά αυτοσχεδίασαν με βάση την παράσταση που παρακολούθησαν. Πρότειναν κανόνες αντιμετώπισης σχολικού εκφοβισμού, εξωτερίκευσαν τον δημιουργικό και καλλιτεχνικό τους εαυτό.

Οι μικροί ηθοποιοί της θεατρικής ομάδας του σχολείου μας μας εξέπληξαν όλους με τις υποκριτικές τους ικανότητες σε δύο εξαιρετικές παραστάσεις, με την καθοδήγηση, τη διδασκαλία και τη σκηνοθεσία του κ. Χρήστου Σκορδίλη, ηθοποιό και μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας.


Την Κυριακή 19 Μαΐου, παιδιά από τις τρεις μικρότερες τάξεις παρουσίασαν, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, την παράσταση “Η Πριγκίπισσα και το μπιζέλι”, βασισμένη στο γνωστό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, με πολύ μεγάλη επιτυχία!


Το βράδυ του Σαββάτου 25 Μαΐου, στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας, απολαύσαμε την παράσταση των παιδιών από τις μεγαλύτερες τάξεις, “Ο κύκλος με την κιμωλία” του Μπέρτολτ Μπρεχτ.

Τα παιδιά μας ανταποκρίθηκαν εκπληκτικά στις απαιτήσεις του έργου, μας εντυπωσίασαν και μας συγκίνησαν!
Συγχαρητήρια για το άριστο αποτέλεσμα σε όλους τους μαθητές μας, στον κ. Χρήστο Σκορδίλη και στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, για την επιμέλεια και την οργάνωση!

Στο πλαίσιο των δράσεων που έχει οργανώσει το σχολείο μας για την ομαλή μετάβαση των παιδιών από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο, μεταξύ άλλων, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Μαΐου, μια παιδαγωγική συνάντηση για τους γονείς και τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης.

Το θέμα της συνάντησης ήταν “Τα Μαθηματικά – Η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο” με εισηγητή τον δάσκαλο-Μαθηματικό κ. Γιάννη Σιούλα που υπήρξε επί χρόνια και διευθυντής του σχολείου μας.

Σε συνέχεια αυτής της συνάντησης, σήμερα Παρασκευή 24 Μαΐου, οι μαθητές της Έκτης μας επισκέφθηκαν το 3ο Γυμνάσιο Νίκαιας, όπου ενημερώθηκαν και ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου από τον Διευθυντή κ. Γεώργιο Μήτραινα.

Ιούλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031