Βόλτα στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας!

Άλλος ένας περίπατος στον χρόνο με τα Τεταρτάκια μας! Την Παρασκευή 26 Μαΐου, βρεθήκαμε στην Αρχαία Αγορά, και το ταξίδι ξεκίνησε με οδηγό την καταπληκτική ξεναγό μας και μουσειοπαιδαγωγό, την κ. Μαργαρίτα Σκανδάλη.

Ο δρόμος μακρύς! Τόσο μακρύς που ξεχαστήκαμε και νομίζαμε ότι δε βρισκόμασταν πια στην καρδιά της σύγχρονης Αθήνας!

Οι ιστορίες οι παλιές, οι αρχαίες, ξεδιπλώθηκαν μπροστά στα μάτια μας! Και μερικές φορές, τα κλείναμε τα μάτια μας και φανταζόμασταν… Νιώθαμε πολίτες Αθηναίοι και προσπαθούσαμε να σκεφτούμε όπως εκείνοι, να προβληματιστούμε όπως εκείνοι και ίσως, γιατί όχι, να τσακωθούμε όπως εκείνοι!…

Βιώσαμε κι έναν μεγάάάλο τσακωμό, ανάμεσα στη Δημοκρατία και τη Δημαγωγία, και πήραμε κι εμείς μέρος ενεργό και τραβολογούσαμε τον καημένο Αθηναίο πολίτη που δεν μπορούσε ν’ αποφασίσει ποια να διαλέξει και ποια ν’ αφήσει… Κι αφού περιηγηθήκαμε σε κάθε γωνίτσα της Αγοράς, θαυμάσαμε και τον ναό του Ηφαίστου, ενοχλήσαμε λίγο κι ένα ζευγάρι χελωνίτσες με τον ενθουσιασμό μας, και καταλήξαμε στη Στοά του Αττάλου.

Κάπου εκεί, κάτω από τα δέντρα, είδαμε και τον ασχημούλη τον Σωκράτη να του φωνάζει η γυναίκα του κι εκείνος να φεύγει μαζί με τον μαθητή του τον Πλάτωνα, που δεν τον έλεγαν Πλάτωνα, αλλά Αριστοκλή, όμως αυτό είναι μια άλλη ιστορία!…

Στη Στοά, για μεγάλη μας τύχη, πετύχαμε τον κ. Παναγιώτη, συντηρητή αρχαιοτήτων, που μας εξήγησε πώς καθάριζε το κιονόκρανο με τα ειδικά του εργαλεία! Παρ’ όλη την κούραση, και μετά από ένα τελευταίο παιχνίδι, οι εντυπώσεις των μικρών μας μαθητών ήταν οι καλύτερες! Με τα χέρια ψηλά, δήλωσαν τον ενθουσιασμό τους!!!

Previous Article
Next Article