Το Γήπεδο Ζωής στο σχολείο μας!!!

Με μεγάλη μας χαρά υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας, το 8ο Δημοτικό σχολείο της Νίκαιας, ακόμη μία δράση του Γηπέδου Ζωής με τον Coach Παναγιώτη Γιαννάκη, σήμερα Σάββατο 6 Μαΐου, για μια αξέχαστη ημέρα αθλητισμού, μάθησης και ασταμάτητης δράσης.

Οι δράσεις που πραγματοποιεί το Γήπεδο Ζωής είναι ημερήσια, αυτοτελή προγράμματα, που δημιουργήθηκαν με σκοπό να δώσουν στα παιδιά τη δυνατότητα να ανακαλύψουν νέους ορίζοντες μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες. Είναι βασισμένες στους τρεις πυλώνες μας (Αθλητισμός, Παιδεία, Πολιτισμός) και βοηθούν τα παιδιά να κερδίσουν τον καλύτερό τους εαυτό και να διαμορφώσουν τον χαρακτήρα τους.

Από τις 10:00 έως τις 14:00, πραγματοποιήθηκαν δράσεις για τα παιδιά μας, τα οποία πέρασαν ένα διασκεδαστικό τετράωρο, συμμετέχοντας στις αθλητικές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Η δράση, απευθυνόταν σε παιδιά Δ’ , Ε’ & ΣΤ’ τάξης Δημοτικού και περιείχε τα παρακάτω προγράμματα: ΜπάσκετΑυτοάμυνα (αθλητικά προγράμματα), Εξερευνητές πετρωμάτωνΓίνε αρχαιολόγος! (εκπαιδευτικά προγράμματα), Φανταστικά κεραμικά!, Το μαγικό σπίτι! (πολιτιστικά προγράμματα). Τα παιδιά μπορούσαν να συμμετάσχουν σε 3 από τα παραπάνω προγράμματα, ένα από κάθε πυλώνα (αθλητισμός, παιδεία, πολιτισμός).

Τα παιδιά μπορούσαν να διαλέξουν ένα πρόγραμμα από κάθε ενότητα (Αθλητισμός, Πολιτισμός, Παιδεία), ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους. Το καθένα κρύβει τις δικές του εκπλήξεις και διεξάγεται από ανθρώπους με μεγάλη εμπειρία, οι οποίοι μπορούσαν να απαντήσουν σε κάθε τους ερώτηση!

Στο πλευρό τους βρισκόταν ένας άνθρωπος που έχει στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής, με την Εθνική Ομάδα μπάσκετ, ο Παναγιώτης Γιαννάκης. Τη δράση παρακολούθησε επίσης, ο Δήμαρχος της Νίκαιας κ. Γιώργος Ιωακειμίδης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Μαρία Αραβαντινού και ο Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής κ. Ηλίας Σάμιος. Μαζί τους, με ενεργή συμμετοχή, η διευθύντρια του σχολείου μας κ. Ντίνα Τσιβιλή!

Το «Γήπεδο Ζωής» γεννήθηκε με ιδρυτική δωρεά και πρωτοβουλία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Previous Article
Next Article