Στην Ακρόπολη με την Τετάρτη!

Μια μαγική διαδρομή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Μαΐου, στον ιερό βράχο της Ακρόπολης των Αθηνών, με τους μαθητές μας της Δ΄ τάξης.

Με την εξαίρετη μουσειοπαιδαγωγό κ. Μαργαρίτα Σκανδάλη που μας ξενάγησε στον χώρο, ξεκινήσαμε το υπέροχο ταξίδι μας στον χρόνο, από τους πρόποδες του βράχου και σιγά σιγά ανεβαίναμε τα σκαλιά, ανακαλύπτοντας όλα τα μυστικά!

Οι μαθητές μας, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς κ. Βάσω Παπαχαραλάμπους, κ. Γιώργο Τουρλακίδη, κ. Μαρία Μακρή και κ. Έφη Βλαχοκώστα, ξαναέζησαν τους μύθους που κρύβονται πίσω από τα μάρμαρα των ναών, έμαθαν ιδιαίτερες πληροφορίες για κάθε σπιθαμή του ιερού βράχου και είδαν από κοντά όλα όσα είχαν διδαχτεί στο μάθημα της Ιστορίας.

Δεν έλειψαν ωστόσο και τα παιχνίδια, οι στιγμές ξεκούρασης και απόλαυσης, καθώς και η συνάντηση με εκατοντάδες άλλους επισκέπτες, από όλα τα μέρη του κόσμου!

Κι ενώ η σκέψη όλων μας ταξίδευε μακριά από την καθημερινή μας πραγματικότητα και τρύπωνε μέσα στα αρχαία κτίσματα, με περιέργεια, θαυμασμό και δέος, ήρθε η ώρα της επιστροφής…

Η περιήγησή μας τελείωσε, με την υπόσχεση στον εαυτό μας, σύντομα να ξαναβρεθούμε στα μαγευτικά μονοπάτια της Ακρόπολης, για να ξαναζήσουμε τη συγκίνηση της επαφής μας με όλα όσα μοναδικά δημιούργησαν οι πρόγονοί μας 2.500 χρόνια πριν, κι εμείς είμαστε τόσο τυχεροί που βρίσκονται τόσο κοντά μας!

Previous Article
Next Article