Παιδαγωγική συνάντηση με θέμα τα όρια στα παιδιά μας!

Το Σάββατο το πρωί, στις 20 Απριλίου 2024, γονείς και δάσκαλοι του 8ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας συμμετείχαν στην Παιδαγωγική Συνάντηση με θέμα “Θέτοντας Όρια στα Παιδιά μας : Τρόποι Πρόληψης και Διαχείρισης Ανεπιθύμητων Συμπεριφορών”, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων «Ανατολή» του σχολείου μας.

Εισηγήτριες ήταν: η κ. Μαριάννα Τριανταφύλλου, κλινική ψυχολόγος, γνωσιακή και συμπεριφοριστική θεραπεύτρια και η κ. Μαρία Μακρή, εκπαιδευτικός του σχολείου μας και υποψήφια διδάκτωρ πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Μετά από την υπενθύμιση των φορέων κοινωνικοποίησης του παιδιού, αναδείχθηκε η αναγκαιότητα παιδικής οριοθέτησης με στόχο την ομαλή εξέλιξη του παιδιού και την αποτελεσματική ενσωμάτωσή του τόσο στο σχολικό όσο και στο κοινωνικό περιβάλλον.

Τα παραδείγματα που ακολούθησαν, βασισμένα σε καθημερινές στιγμές και ρεαλιστικές συνθήκες, αποτέλεσαν ένα πιο πρακτικό μέρος της όλης εισήγησης που αναμφίβολα «εφοδίασε» τους παρευρισκόμενους με ιδέες και τρόπους οριοθέτησης.

Μετά τη συζήτηση ανάμεσα στο κοινό και τις εισηγήτριες μέσα σε ένα ευχάριστο κλίμα αλληλεπίδρασης, όλοι συμφωνήσαμε πως τα όρια δεν είναι απαγόρευση ή αυταρχισμός… Με τα όρια φέρνουμε το παιδί μπροστά στις ευθύνες του μέσα σε ένα περιβάλλον που το αγαπά!!!