“Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων ζώων”

«Όλα τα ζώα γεννιούνται με ίσα δικαιώματα στη ζωή και στη δυνατότητα ύπαρξης». Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων (1977)

Η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων ζώων, είναι μια ημέρα για να αναλογιστούμε τις ευθύνες και τις ηθικές υποχρεώσεις που έχουμε απέναντί τους.

Ελπιδοφόρα εξέλιξη, η καθιέρωση της Πανελλήνιας Σχολικής Ημέρας Φιλοζωίας, στις 4 Απριλίου, καθώς η νέα γενιά είναι η ελπίδα για ένα καλύτερο «αύριο». Για αυτά τα αδέσποτα ζώα, που η ζωή τους κρέμεται από μια κλωστή.

Έτσι, την Πέμπτη 4 Απριλίου υπήρξαν αφιερώματα σε όλες τις τάξεις. Οι μαθητές όμως του διευρυμένου ολοήμερου τμήματος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, έκαναν μια ιδιαίτερη δράση ευαισθητοποίησης. Έφτιαξαν αφίσες με διάφορα μηνύματα που αφορούσαν τα δικαιώματα των ζώων με σκοπό να καλλιεργήσουν την ενσυναίσθησή μας απέναντι τους.

Στη συνέχεια τα κόλλησαν στα δέντρα της αυλής, με στόχο όλοι οι μαθητές του σχολείου μας να συναντήσουν την επόμενη μέρα μια μικρή έκπληξη, και να κατανοήσουν ότι έχουμε χρέος όλοι μας να φροντίζουμε και να αγαπάμε τους μικρούς μας φίλους και να μην τους εγκαταλείπουμε ποτέ!