“Μπες στα παπούτσια μου!!!”

Την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 τα παιδιά της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης παρακολούθησαν στον χώρο του σχολείου μας τη θεατρική παράσταση  “ΜΠΕΣ ΣΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΜΟΥ“.

Ήταν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα – θεατρική παράσταση μαζί με διάδραση που αγαπήθηκε αμέσως από τα παιδιά για τον απολαυστικό τρόπο που συμμετείχαν. Αυτοσχεδιάζοντας και διασκεδάζοντας με τους υπέροχους ηθοποιούς, μπήκαν στη θέση του άλλου και κατανόησαν με βιωματικό τρόπο τη σημασία της ενσυναίσθησης και της διαφορετικότητας. Μαθαίνοντας έπειτα όλοι μαζί, πρότειναν τρόπους για να αντιμετωπίσουν τον σχολικό εκφοβισμό.

Η χρηματοδότηση της θεατρικής παράστασης – της ομάδας Ονειρόδραμα – έγινε από την αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία, ΑΜΚΕ ΓΕΦΥΡΕΣ ΕΙΡΗΝΗΣ. Ο πρόεδρός της κ. Άνθιμος Σιδέρης μεσολάβησε να πραγματοποιηθεί αυτή η θεατρική παράσταση.

Η παράσταση – εργαστήριο είχε τρεις ενότητες:

Α’ ΕΝΟΤΗΤΑ : Τα παιδιά παρακολούθησαν την πρωτότυπη θεατρική παράσταση ‘’Μπες στα παπούτσια μου’’ μια ιστορία με φανταστικούς χαρακτήρες (από γνωστά παραμύθια) δοσμένες με χιούμορ και φαντασία. όπου μέσα από κωμικές καταστάσεις, τα παιδιά αντιλήφθηκαν τη θέση θύμα – θύτη – παρατηρητή.

Β’ ΕΝΟΤΗΤΑ : Οι ηθοποιοί μαζί με τα παιδιά έφτιαξαν ‘’Τα Δέντρα των συναισθημάτων’’. Με ασκήσεις γνωριμίας και εμπιστοσύνης απέκτησαν περισσότερη ενσυναίσθηση, κατανόηση και σεβασμό.

Γ’ ΕΝΟΤΗΤΑ : Τα παιδιά αυτοσχεδίασαν με βάση την παράσταση που παρακολούθησαν. Πρότειναν κανόνες αντιμετώπισης σχολικού εκφοβισμού, εξωτερίκευσαν τον δημιουργικό και καλλιτεχνικό τους εαυτό.

Previous Article
Next Article