Η Τρίτη μας στο Μουσείο Κυκλαδικής τέχνης!

Σήμερα, Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου, τα δύο τμήματα της Τρίτης τάξης μας επισκέφθηκαν το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος “Γνωρίζοντας τα κυκλαδικά ειδώλια”.

Γιατί τα κυκλαδικά ειδώλια είναι μαρμάρινα; Πώς κατασκευάζονταν; Είχαν χρώμα; Πώς ζούσαν οι αρχαίοι Κυκλαδίτες; Ποιες ήταν οι ασχολίες τους; Αυτά και άλλα ερωτήματα για τον Κυκλαδικό Πολιτισμό απαντήθηκαν στο πρόγραμμα.

Όλες οι πληροφορίες προέρχονται από τα ίδια τα αντικείμενα, καθώς δεν έχουν βρεθεί γραπτές μαρτυρίες για τον πολιτισμό αυτό. Τα πιο αντιπροσωπευτικά εκθέματα της συλλογής του Μουσείου είναι τα μαρμάρινα κυκλαδικά ειδώλια. Εκτός από τα ειδώλια εκτίθενται πήλινα και μαρμάρινα αγγεία και σκεύη, καθώς και χάλκινα όπλα και εργαλεία.

Τα παιδιά, αφού παρακολούθησαν μία προβολή, είχαν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στην έκθεση της Κυκλαδικής Τέχνης του Μουσείου. Εικόνες, σχέδια, βίντεο και δραστηριότητες έδωσαν στους μαθητές μας την ευκαιρία να συμμετάσχουν ενεργά και μέσα από τη διάδραση να μάθουν με τον πιο δημιουργικό τρόπο για τον Κυκλαδικό Πολιτισμό.

Μέσα στην έκθεση, τα παιδιά χρησιμοποίησαν έντυπα  με δραστηριότητες για να μπορέσουν να ανακαλύψουν επιλεγμένα εκθέματα και να συμμετάσχουν ενεργά.