Γιορτή λήξης της σχολικής μας χρονιάς!

Μια ευχάριστη αλλά και πολύ συγκινητική βραδιά περάσαμε όλοι μας, την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023, στην αυλή του σχολείου μας. Πλημμυρισμένη από γονείς των παιδιών, και καλούς φίλους του σχολείου μας, η αυλή μας έγινε μια τεράστια σκηνή, όπου τα παιδιά μας μας έκαναν για άλλη μια φορά περήφανους!

Την εκδήλωση άνοιξε η Διευθύντριά μας κ. Κωνσταντίνα Τσιβιλή, χαιρετίζοντας παιδιά, γονείς και φίλους του σχολείου μας, με λόγια αγάπης και βαθιάς συγκίνησης! Ανακοίνωσε και επίσημα πλέον την προσωνυμία “Ζωρζ Σαρή” του σχολείου μας, αυτή την ιδιαίτερη ημέρα, αφού η 9η Ιουνίου είναι και η ημέρα θανάτου τής μεγάλης συγγραφέα. Με την παρουσία τους μας τίμησαν ο Δήμαρχος της Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη κ. Γιώργος Ιωακειμίδης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Μαρία Αραβαντινού, ο Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής κ. Ηλίας Σάμιος, καθώς και πολλοί αγαπημένοι συνάδελφοι που πέρασαν τα προηγούμενα χρόνια από το σχολείο μας, αλλά ποτέ δεν το ξεχνούν!

Ήταν ένα ταξίδι στις μουσικές του κόσμου! Τα παιδιά της Έκτης, μια και τέλειωσαν το Δημοτικό, είπαν να κάνουν ένα ταξιδάκι για να παρηγορηθούν! Και η αρχή έγινε από τη Βραζιλία… Σε ρυθμούς σάμπας, μέσα από ένα ποδοσφαιρικό αγώνα, τα μεγάλα μας παιδιά έδιωξαν τη στενοχώρια τους με ξέφρενη διασκέδαση!

Η Πέμπτη μας ζωντάνεψε το αξέχαστο συγκρότημα των Beatles!!! Αγγλία λοιπόν, η δεύτερη στάση, και όλα τα παιδιά να χορεύουν γύρω από τους διάσημους μουσικούς, μεταφέροντάς μας νοερά στη δεκαετία του ’60!

Η Τετάρτη μας επιλέγοντας την Σουηδία για την τρίτη μας στάση, απογείωσε το κέφι με τραγούδια των Abba, και μας εξέπληξε με τις χορευτικές ικανότητες, τον συγχρονισμό και το πλατύ χαμόγελο! Η ατμόσφαιρα του ’70 μεταδόθηκε με απόλυτη επιτυχία!!!

Τα Τριτάκια μας, βρέθηκαν στην Αμερική! Σε ξέφρενο ρυθμό Twist ξεσήκωσαν τα πλήθη!!! Ένας χορός που βεβαίως δεν περιορίστηκε σε μια χώρα, αλλά σαν κύμα ξεχύθηκε στον κόσμο όλο!

Τα γλυκά μας Δευτεράκια μάς μετέφεραν νοερά στην Ισπανία! Συγκεκριμένα, στην Ανδaλουσία, με ρυθμό Pasodoble, οι μικροί ταυρομάχοι συνόδευσαν τις περήφανες σενιορίτας σε έναν χορό με πολύ ταμπεραμέντο!

Τα Πρωτάκια μάς ξαναγυρίζουν στην Αμερική, με κάντρι μουσική, από το Τέξας! Μικροί cow boys γέμισαν με την παρουσία τους την αυλή, και συνόδευσαν τις cow girls φίλες τους σε μια γνήσια παραδοσιακή διασκέδαση!

Ένα κλασσικό μουσικό κομμάτι, στη συνέχεια, παρουσίασαν μαζί τα παιδιά της Ε’ και της ΣΤ’ τάξης, με ένα πολύ ιδιαίτερο τρόπο, καθισμένα γύρω γύρω σε καρέκλες και συνόδεψαν τη μουσική με κρουστά σώματος (body percussion)

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τον χαιρετισμό όλων των τάξεων, γύρω από το φωτισμένο καράβι που μας ταξίδεψε, και το τραγούδι “Το σαπιοκάραβο”. Και τότε η έκπληξη ήρθε από τον ουρανό! Εντυπωσιακά πυροτεχνήματα από τον Σύλλογο Γονέων του σχολείου μας που πάντα πλαισιώνει με αγάπη και ενδιαφέρον κάθε δραστηριότητά μας!

Δε θα μπορούσε όμως να ολοκληρωθεί η γιορτή μας, χωρίς ένα τραγούδι από την Έκτη που μας αποχαιρέτησε με λόγια γλυκά και συγκινητικά!

Η βραδιά συνεχίστηκε με ένα διασκεδαστικό πάρτι που οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες!!!

Καλό Καλοκαίρι σε όλους!!!