Έρχεται η Λαμπρή!!!

Τις τελευταίες μέρες πριν τις διακοπές για το Πάσχα, οι μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου μας έμαθαν πολλά για τη μεγάλη γιορτή και για τα έθιμα αυτών των ημερών, αλλά έκαναν ακόμη περισσότερα, εξαντλώντας το κέφι και τη δημιουργικότητά τους!

Τα πρωτάκια μας, μαζί με τις δασκάλες τους, ζωγράφισαν λαμπάδες, έβαψαν κόκκινα αυγά, έφτιαξαν φαναράκια και πολλές ακόμη κατασκευές!

Τα δευτεράκια έφτιαξαν εντυπωσιακές χειροτεχνίες! Κάρτες με ευχές, λουλουδένια στεφάνια, όμορφες αυγοθήκες και πασχαλιάτικα καπελάκια!

Τα τριτάκια μας διέπρεψαν στην κατασκευή μικρών καλαθιών με στολισμένα αυγά, χαριτωμένων λαμπάδων, αλλά και άλλων πασχαλιάτικων χειροτεχνιών!

Τα παιδιά της Τετάρτης και της Πέμπτης, ζωγράφισαν χάρτινα καλαθάκια και στόλισαν αυγά με τη μέθοδο του ντεκουπάζ!

Τα παιδιά της Έκτης έφτιαξαν πανέμορφες λαμπάδες , διακοσμώντας τες με πασχαλιάτικα στοιχεία ή με την τεχνική του ντεκουπάζ!

Όμως τα παιδιά της Πέμπτης δεν περιορίστηκαν στις χειροτεχνίες! Μαζί με τη μουσικό του σχολείου μας κ. Ναταλί Μαυράκη, κατασκεύασαν κούκλες-Λαζαράκια, έμαθαν τα κάλαντα του Λαζάρου και τα τραγούδησαν, όχι μόνο σε όλες τις τάξεις του σχολείου μας, αλλά και στο 3ο Γυμνάσιο που βρίσκεται δίπλα μας και μας υποδέχεται πάντα με πολλή αγάπη!

Τα κάλαντα ενθουσίασαν μικρούς και μεγάλους!!!

Όποιος νομίζει ότι οι δραστηριότητες των παιδιών μας τελείωσαν στο πρωινό πρόγραμμα, είναι πολύ γελασμένος! Με αφορμή τις άγιες μέρες του Πάσχα που πλησιάζουν, οι μαθητές του διευρυμένου ολοήμερου τμήματος επέλεξαν να υλοποιήσουν μια ακόμη δράση κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης στο “Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων, Δήμου Νίκαιας” με στόχο να προσφέρουν στους ανθρώπους αυτούς λίγη χαρά και συμπαράσταση.

Έτσι, μαζί με τη δασκάλα τους, αποφάσισαν να βάψουν αυγά, βάζοντας τη φαντασία τους και χρωματίζοντάς τα με αγάπη! Έπλασαν και πασχαλινά κουλουράκια με τη βοήθεια των γονιών τους που βοήθησαν για να ολοκληρωθεί η δράση αυτή.

Ευχόμαστε σε όλους Χρόνια πολλά με υγεία και καλή Ανάσταση!