Επίσκεψη στη Βουλή!

Σήμερα, οι μαθητές της Έκτης τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν μαζί με τις δασκάλες τους, τη Βουλή των Ελλήνων.

Τα παιδιά παρακολούθησαν εκπαιδευτικά βίντεο σε ειδική αίθουσα, με θέμα την ιστορία του κτιρίου της Βουλής, τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της, καθώς και την αξία της Βουλής και της Δημοκρατίας, ξεναγήθηκαν στην έκθεση της αίθουσας Ελευθερίου Βενιζέλου και επισκέφτηκαν την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής.

Στόχος αυτών των εκπαιδευτικών δράσεων είναι:

  • η εξοικείωση των νέων με τις αρχές και τις αξίες της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας
  • η ενδυνάμωση της πολιτικής και ιστορικής παιδείας των νέων
  • η συμβολή στη διαμόρφωση νέων ενεργών δημοκρατικών πολιτών

Ξεναγήσεις σχολείων στη Βουλή, βιωματικά προγράμματα, εργαστήρια δημοκρατίας για μαθητές και εκπαιδευτικούς, φιλοξενία απομακρυσμένων γυμνασίων, δημιουργία και δωρεάν διάθεση ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού, περιλαμβάνονται μεταξύ των εκπαιδευτικών δράσεων του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων.

Χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί συμμετέχουν στις εκπαιδευτικές δράσεις του Ιδρύματος της Βουλής.

Το πρόγραμμα επισκέψεων σχολείων στη Βουλή ξεκίνησε το 1994, επί προεδρίας Απόστολου Κακλαμάνη. Η έναρξή του συνέπεσε με τη διοργάνωση της πρώτης έκθεσης που παρουσιάστηκε στην αίθουσα Ελευθερίου Βενιζέλου του κτιρίου της Βουλής, η οποία ήταν αφιερωμένη στον εορτασμό των 150 χρόνων νεοελληνικού κοινοβουλευτικού βίου. Από το 2004, το σχεδιασμό και τη διαχείριση του προγράμματος έχει αναλάβει το Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.