Εκπαιδευτική Ρομποτική στο σχολείο μας!


Το σχολείο μας στα πλαίσια της καινοτόμου δράσης “Μικρή Επανάσταση στην Εκπαίδευση : Αναδεικνύουμε τις ψηφιακές δεξιότητες των Ελλήνων του Αύριο” συμμετείχε με άλλα σχολεία από την Αττική, για πρώτη φορά, σε μια τεχνολογική γιορτή Ρομποτικής που έγινε στο Μαρούσι, το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024.

Τα παιδιά μάς έκαναν ακόμη μια φορά περήφανους, γιατί όχι μόνο ανταποκρίθηκαν στο επιστημονικό και λειτουργικό μέρος, αλλά ταυτόχρονα το υπερασπίστηκαν σθεναρά όταν ήρθε η πρόκληση για να το κάνουν. Παρουσίασαν με τον καλύτερο τρόπο το έργο που αφορούσε την λειτουργία ενός γερανού. Ο γερανός σηκώνει μια κολώνα και την μεταφέρει ώστε να τοποθετηθεί σε αρχαίο ελληνικό ναό για την αποπεράτωση του.

Συγχαρητήρια σε όλους όσοι συμμετείχαν : τον κ. Κώστα Μπουσούνη που οργάνωσε τη δράση και καθοδήγησε τα παιδιά, την κ. Ελένη Παπαευσταθίου, για την κατασκευή του αρχαίου ναού, και βεβαίως τον κ. Αβραάμ Χατζόπουλο, καθηγητή στο Τμήμα Βιομηχανικού Σχεδίου και Μηχανικής Παραγωγής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, έναν άνθρωπο με βαθιά γνώση του αντικειμένου του αλλά κυρίως με παιδαγωγικές ευαισθησίες, για την επιστημονική υποστήριξη και την τεχνογνωσία του. Τα παιδιά συνόδευσαν στη γιορτή Ρομποτικής, ο κ. Κώστας Μπουσούνης και η κ. Ζωή Φωτακίδου.