«Από το βάθος του πηγαδιού στον πάγκο του συντηρητή!»

Σήμερα, Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, τα παιδιά των δύο τμημάτων της Τετάρτης τάξης, επισκέφθηκαν την Ξυλαποθήκη Πειραιά και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων «Από το βάθος του πηγαδιού στον πάγκο του συντηρητή, η ιστορία ενός ευρήματος».

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων υποδέχεται τα σχολεία της Αττικής στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς της χώρους προσφέροντας ποικίλες εκπαιδευτικές δράσεις, προγράμματα (παλαιά και αγαπημένα, αλλά και πολλά νέα), βιωματικά εργαστήρια, καθώς και σεμινάρια για εκπαιδευτικούς.

Η εξαιρετική αρχαιολόγος και συγγραφέας παιδικών βιβλίων, κ. Εύη Πίνη, η οποία είναι και υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, έκανε αρχικά μια παρουσίαση για την ιστορία ενός ευρήματος και στη συνέχεια, στην πράξη, έδειξε στα παιδιά ποια είναι η διαδικασία συντήρησής τους.

Τα παιδιά έμαθαν επίσης για τα ευρήματα κατά τη διάρκεια των ανασκαφών για το έργο της κατασκευής του Μετρό και του Τραμ στον Πειραιά, και την επίπονη εργασία συντήρησής τους.

Previous Article
Next Article